7 kule ting å gjøre i Skrova

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Selv om Skrova bare ser ut som en liten prikk på kartet, så har øya utrolig mye sjel og innhold, det er noe å gjøre for enhver.

Book en kontordag på Hovedkontoret
 

Øyboerne her har lagt til rette for at besøkende skal skal trives, og det er slettes ikke sikkert du vil forlate Skrova igjen når du først har gått i land!  Det er noe å gjøre i hver årstid, alt fra kiting både sommer og vinter, til nordlyssafari på vinteren. Det er mulighet for kulinariske opplevelser på matfronten alle årstider. Bare husk å sjekke åpningstidene om du er her vinterstid, eller bestill på forhånd så ordner det meste seg.

1. Opplev øya fra olabil eller øysykkel 

Lei en øysykkel eller, enda morsommere, olabil så kan du trå rundt øya og oppleve alle de flotte utendørs fotoutstillingene i Skrova Outdoor Photospot. På fergekaien henger et kart over utstillingene. Du kan også gå inn på sops.no så finner du googlekart til utstillingene. 

2. God mat og drikke

Selv om det bare bor vel 200 mennesker på øya har Skrova har hele to restauranter som byr på god mat og drikke til fastboende og tilreisende. Her kan du få både lokale retter som hvalkjøtt og fisk i tillegg til pizza og lettere retter. Sjømaten er kortreist da Skrova har tilgang på sjømat i verdensklasse rett utenfor døra. Det er også lokal leverandør av sjømat på øya om du har lyst å lage selv.

3. Badestrender

Skrova har flere vakre sandstrender hvor du kan hive deg ut i det krystallklare havet som omringer Lofoten. Du finner garantert en perle du kan kose deg på. Vi anbefaler å kjøpe lunsjpakke fra en av restaurantene, handle drikke og annet fra den lokale butikken, et par svømmebriller du kan se på livet under havoverflaten med – og du er klar for strandsafari i Skrova!

4. Fisketurer

Det er ikke vanskelig å finne seg en plass man kan fiske fra i Skrova. Om du velger å fiske mort fra kaien, eller drar ut på bergene for litt større fisk. Ultimate opplevelsen er å dra på tur med en av de lokale fiskebåtene som tilbyr guidede turer. Du kan ikke gå glipp av litt ekte Lofotfiske når du først er her!

5. Kayak

Skrova passer utmerket for kayakturer med en fantastisk skjærgård rundt øya. Lei kayak og book guidet tur med den lokale guiden som tar deg med på en magisk tur rundt øya. 

6. Kiting

Unike og gode kiteforhold i lagunen i Skrova gjør øya til en yndet plass for deg som ønsker å bryne deg på kiting.

7. Nyt freden og roen

Sist men ikke minst; Nyt freden og roen i Skrova! Ta en spasertur rundt om, sjekk ut hva galleriene har å by på, Tibetbutikken, eller les lokalavisa over en kopp kaffe en tidlig formiddag mens du lytter til måsene, og stillheten i været.

Skrova Kayak Adventure tilbyr både utleie og guidede turer med kajak rundt Skrova. Foto: Michal Krauss

BOOK ET OPPHOLD

Kontorplass for en dag eller to, – eller full pakke med kontorplass, overnatting og aktiviteter.

Workation i Skrova - en gave til deg selv

Workation i Skrova - en gave til deg selv

Trekk deg tilbake i påtrengende fred eller meld deg inn i det bittelille øysamfunnet ved å stikke hodet ut av…
Et sted man må tilbake til

Et sted man må tilbake til

– Når jeg har vært i Skrova og reiser tilbake til Oslo, ser folk rart på meg på gata. Jeg…
Kunsten å sitte på en benk i sola å lese Havboka

Kunsten å sitte på en benk i sola å lese Havboka

Før jeg reiste til Skrova første gang, en litt urven dag i november 2015, hadde jeg lest Havboka, om kunsten…
7 kule ting å gjøre i Skrova

7 kule ting å gjøre i Skrova

Selv om Skrova bare ser ut som en liten prikk på kartet, så har øya utrolig mye sjel og innhold,…