7 kule ting å gjøre i Skrova

Selv om Skrova bare ser ut som en liten prikk på kartet, så har øya utrolig mye sjel og innhold, det er noe å gjøre for enhver.

Klikk for å booke kontordag!

 

Øyboerne her har lagt til rette for at besøkende skal skal trives, og det er slettes ikke sikkert du vil forlate Skrova igjen når du først har gått i land!  Det er noe å gjøre i hver årstid, alt fra kiting både sommer og vinter, til nordlyssafari på vinteren. Det er mulighet for kulinariske opplevelser på matfronten alle årstider. Bare husk å sjekke åpningstidene om du er her vinterstid, eller bestill på forhånd så ordner det meste seg.

1. Opplev øya fra olabil eller øysykkel 

Lei en øysykkel (står parkert ved brannstasjonen) eller, enda morsommere, olabil så kan du trå rundt øya og oppleve alle de flotte utendørs fotoutstillingene i Skrova Outdoor Photospot. På fergekaien henger et kart over utstillingene. Du kan også gå inn på sops.no så finner du googlekart til utstillingene. Heimbrygga nedenfor butikken har utleie av Olabil.

2. God mat og drikke

Selv om det bare bor vel 200 mennesker på øya har Skrova har hele to restauranter som byr på god mat og drikke til fastboende og tilreisende. Her kan du få både lokale retter som hvalkjøtt og fisk i tillegg til pizza og lettere retter. Sjømaten er kortreist da Skrova har tilgang på sjømat i verdensklasse rett utenfor døra. Det er også lokal leverandør av sjømat på øya om du har lyst å lage selv.

3. Badestrender

Skrova har flere vakre sandstrender hvor du kan hive deg ut i det krystallklare havet som omringer Lofoten. Du finner garantert en perle du kan kose deg på. Vi anbefaler å kjøpe lunsjpakke fra en av restaurantene, handle drikke og annet fra den lokale butikken, et par svømmebriller du kan se på livet under havoverflaten med – og du er klar for strandsafari i Skrova! Sjekk google maps – det tar 10-20 minutter å gå inn fra veien, alt etter hvilken strand du velger.

4. Fisketurer

Det er ikke vanskelig å finne seg en plass man kan fiske fra i Skrova. Om du velger å fiske mort fra kaien, eller drar ut på bergene for litt større fisk. Ultimate opplevelsen er å dra på tur med en av de lokale fiskebåtene som tilbyr guidede turer. Du kan ikke gå glipp av litt ekte Lofotfiske når du først er her! Sjekk visitskrova.no for å finne båter som tar deg med på fiske.

5. Kayak

Skrova passer utmerket for kayakturer med en fantastisk skjærgård rundt øya. Lei kayak og book guidet tur med den lokale guiden som tar deg med på en magisk tur rundt øya. Visitskrova.no

6. Kontordag – All inclusive Det gode Skrovaliv

Den hjemmekoselige coworken vår henvender seg til deg som ønsker å bo og jobbe kortere/lengre perioder i Skrova. Vi kombinerer kontor og bo-fasiliteter. Lokalene passer godt for grupper, og/eller en «ut av kontoret opplevelse» i forbindelse med idéprosess, prosjekter, eller oppstart. Les mer om workation i Skrova.

7. Nyt freden og roen

Sist men ikke minst; Nyt freden og roen i Skrova! Ta en spasertur rundt om, sjekk ut hva galleriene har å by på, Tibetbutikken, eller les lokalavisa over en kopp kaffe en tidlig formiddag mens du lytter til måsene, og stillheten i været.

Tipsene er skrevet av Hovedkontoret som leier ut kontorplass og overnatting som du kan booke fra denne websiden.  

Ønsker du vite reiseruter kan du gå inn på linken Reise til Skrova.  For turistinformansjon kontakt turistinformasjonen eller sjekk visitskrova.no – eller ta kontakt direkte med de som tilbyr aktiviteter i Skrova.

Skrova Kayak Adventure tilbyr både utleie og guidede turer med kajak rundt Skrova. Foto: Michal Krauss

BOOK ET OPPHOLD

Kontorplass for en dag eller full pakke med overnatting og aktiviteter?

nb_NONorsk bokmål